• Faries Prins – Dreams Brigade

  Date: 2012.05.08 | Category: Dreams Brigade/Team, Skateboarding, Videos | Tags:

  Faries Prins - Dreams Brigade

  Photo by Johnny Thunder (DutchSkateboards)

  Wanneer ben je begonnen met skateboarden?
  Ik kreeg voor mijn 11e/12e verjaardag een skateboard van mijn ouders. Toen was het nog stoer en vet, want iedereen uit mijn klas had een skateboard. Ongeveer een jaar daarna begon het allemaal. Er ontstond een sterke drang om truuken te leren. Als je het ene truukje nog niet helemaal onder de knie had, wilde je al door naar het volgende truukje. En dat is sindsdien nooit meer gestopt. Naast jezelf verbeteren, wilde je ook niet achter blijven op je vrienden dus alles wat je vrienden leerden wilde je zelf ook kunnen. Nu gebeurd dat laatste minder, want iedereen heeft een beetje zijn eigen truuken en als je nu truuken na gaat doen, steel je ze. Tenzij je ze leent!

  Skateboard je ook wedstrijden?
  Ik skate af en toe ook wedstrijden. Vroeger wat meer, daarna een tijdje wat minder. Nu begin ik de draad weer aardig op te pakken. Het is wel altijd frustrerend die wedstrijden, want je staat toch net wat anders op je board tijdens je run. Maar de gezelligheid er omheen is altijd sick! En je wordt tijdens de practise mega hyped door alle vette truuken die je voorbij ziet gaan.

  Heb je sponsors?
  Ik skate voor Dreams, Reality Skateshop en Skateland.

  Wat is je favoriete spot?
  Op het puntje van mijn tail en net voor m’n voorste schroefjes.

  Wie is je grote voorbeeld?
  Als we kijken naar lichamelijke uithoudingsvermogen: Dave en Ralph! Roll forever.
  Als we kijken op zakelijk front: Mijn Vader!
  Als we kijken naar skills en creativiteit: Seboestiaan Vijverboer!
  Als we kijken naar gewoon knallen: Remco Stolze!
  Als we kijken naar doen waar je zin in hebt: Wouter Pols
  Als laatste gewoon Einstein.

  Wat betekent Dreams voor je?
  Het woord zegt het al voor een gedeelte. Je dromen naleven. Je kan alles bereiken wat je wilt, als je het maar tijd en ruimte geeft. Dreams is daarnaast de gehele Dreams brigade en iedereen die daar omheen speelt. Iedereen, stuk voor stuk, heeft zijn eigen unieke karaktereigenschappen. Bij elke naam van de brigade kan je een beeld voor je halen waar je weer om kan lachen of genieten. Dat kan van een skatetrip naar Brussel zijn of een dagje skaten op zondag ergens in het land of gewoon hangen in Dreams zelf. Zo denk ik bij Daniel Dagradi: Hij staat in de Burger King en vraagt: “Hebben jullie iets voor een euro?” Medewerker zegt: “Nee, niks.” Daniel zegt: “Niks voor een euro?? ECHT WAAR?? Ook geen euroknaller?” En bij Dave Philipsen denk ik: “Helemaal MAD!” Bij Paul denk ik aan the Cure of the Arctic Monkeys, knallend door de boxen van zijn bus op zondag middag.

  Deze mensen staan allemaal achter alles wat Paul Groenheijde en Ralph Groenheijde hebben gedaan en nog zullen doen.

  Wat houdt je verder bezig?
  Naast skateboarden, studeer ik bedrijfskunde aan de Erasmus universiteit. Ik zit nu in mijn 3e en hopelijk laatste jaar van mijn bachelor. Daarnaast werk ik part-time bij UPC bij de afdeling verkoop. Ik ben daar minimaal 16 uur per week te vinden. Ook heb ik een hele lieve vriendin die onderhouden moet worden, vandaag 27/09/11 zijn we alweer 2 jaar samen. Daarnaast is er nog een shitload aan hele goeie matties die ik het liefst elke dag zie om te chillen of te zuipen. Maar helaas iedereen heeft het ‘Druk’ en het leven gaat door.

  Meer van Faries:
  – Faries Prins, Berlijn @ Tagsters
  – Faries Prins @ Tagsters
  – Sjans ‘m Erin 2009
  – Faries Prins DVS